ВЕЛИКО СРЦЕ МАЛИХ ПРИВРЕДНИКА: УРУЧЕНО 350 ПАКЕТА СОЦИЈАЛНО НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПОРОДИЦАМА

Инђија – Када се добра воља укрсти са друштвеном емпатијом и одговорношћу, настају дела која остављају позитиван и дубок траг у једној друштвеној заједници. А општина Инђија може да се поноси својим грађанима, у овом случају привредницима који спадају у ред малих и микро предузећа, јер су заједничким ангажовањем скупили 350 пакета намирница намењених социјално најугроженијим породицама из инђијске општине. Укупна вредност пакета износила је милион динара.

По речима Срђана Пецикозића, инђијског привредника и једног од организатора ове акције, прикупљања средстава је било брзо и свако је донирао у складу са својим могућностима.

„Морам да похвалим наше предузетнике који су реаговали муњевито и сви су хтели да помогну. Ја верујем да нећемо на овом стати, да ћемо наставити са оваквим акцијама и да ће се још више малих привредника укључити у сличне активности“.

Подршку у реализацији пројекта пружила је локална самоуправа у којој још једном истичу значај привредних субјеката за укупан економски развој и просперитет. У обраћању медијима, шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић изјавио је да Инђија спада у ред најбољих у Србији јер има људе који показују своју величину у тешким ситуацијама као што је ова изазвана пандемијом вируса.

„Наши привредници су показали да имају велико срце, друштвену одговорност и емпатију иако спадају у ред малих предузећа. Такође су показали да брину о онима којима је помоћ највише потребна са циљем да сви заједно лакше пребродимо кризу која нас је задесила“.

Иначе, и даље је у току подела пакета пензионерима и наредних дана очекује се завршетак и те акције коју је организовала и финансирала Општина Инђија.

Извор: Општина Инђија