ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИМ ДАНИМА ПРИСУСТВОВАЛИ И ГОСТИ ИЗ РУМУНИЈЕ

Богатим тродневним културним, забавним и спортским програмом мештани Руског Села и њихови гости обележили су црквену и сеоску славу. Литургији у цркви Успења Пресвете Богородице и свечаном резању славског колача, поред осталих, присуствовали су Миливој Лињачки и Миодраг Булајић, чланови Градског већа:

– У име Градске управе домаћинима честитам славу. Мештанима Руског Села желим добро здравље, просперитет и успешне резултате у наредном периоду. Ми смо ту да сублимирамо све њихове идеје и иницијативе, и нађемо најбоље решење за просперитет овог села – поручио је Булајић. Председник МЗ Руско Село, Душан Марјановић, похвалио се да су, захваљујући Великогоспојинским данима, угостили и значајан број гостију из Румуније:

– Ово је дан кад се у селу окупљају мештани, Рускоселци који живе широм Србије и у иностранству, али и наше комшије из Румуније. Реч је о Србима, а они већ петнаестак година долазе у Руско Село – навео је Марјановић. Протонамесник Слободан Дивљаков, старешина храма Успења Пресвете Богородице, прецизирао је да су црквену славу људи прихватили и као сеоску:

– Овај храм има посебно место у срцима мештана, а то показује и велики број Рускоселаца који је данас овде, а већ дуго не живе у селу. Храмовну славу су прихватили као да је њихова – казао је протонамесник Дивљаков.

Извор: Град Кикинда