ВЕЛИКОСЕЛКЕ ЗАДОВОЉНЕ УСЛОВИМА РАДА У ФИРМИ “ITALTEX INTIMO”

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, посетио је данас пословну јединицу фирме „Italtex intimo“ у Банатском Великом Селу, чије се седиште налази у Новом Милошеву. Ова фирма је на тржишту присутна већ 18 година, а са радницима у овој пословној јединици, “Italtex intimo” има око 400 запослених. У последње време се јавила потреба за новом радном снагом. Пронашли су је у Банатском Великом Селу:

– Захвална сам градоначелнику Кикинде јер нам је изашао у сусрет и помогао са, пре свега, проналажењем простора у ком смо отворили пословну јединицу. Овде ради двадесет радница и радника, а основни циљ нам је да имамо између 30 до 50 запослених. Они пакују наш финални производ, женске чарапе. Целокупна производња се извози, док комплетан репроматеријал стиже из Италије. У овој пословној једини радно време траје од 7 до 15 сати, а када проширимо капацитете и повећамо број запослених, извесно је да ћемо радити у две смене – прецизирала је Даниела Војиновић, генерална директорица фирме “Italtex intimo”, док је градоначелник Павле Марков подвукао да се отварање погона у нашим селима, поклапа са утврђеном стратегијом развоја Града Кикинде у области привреде:

– За нас су села веома важна. То смо у више наврата истакли, а овим примером и на конкретан начин потврдили. Посао је у овом простору почео пре месец дана, а драго ми је што сам од запослених чуо да су задовољни условима рада. Ово ће бити привредни модел у будућности и за остала наша села- казао је Павле Марков. Најстарија радница у пословној јединици “Italtex intimo”, Марица Родић (59) из Банатском Великог Села, потврђује да је задовољна условима рада и да је веома важно да се овакви погони отварају у сеоским срединама.

Извор: Град Кикинда