ВЕЛИКОСЕЛСКА ШКОЛА И ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ СЕ УРЕЂУЈУ

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, данас је посетио великоселску ОШ “Славко Родић”, а потом и отворене базене. Пре три недеље почела је реконструкција тоалета. Горица Грбанушић, директорица школе, подсетила је да се чак 40 година није улагало у мокре чворове и да су актуелни радови значајни за 150 ученика и 34 запослена:

– Почели смо и да измештамо кухињу. Она ће бити у сутерену. Деца ће имати трпезарију, док ће чајна кухиња остати за продужени боравак. У школи још треба да урадимо расвету у фискултурној сали. У току је израда пројекта и чекамо отварање конкурса – навела је директорица Грбанушић, док је градоначелник Марков назначио да вредност ових радова износи око три милиона динара. Средства су издвојена из градског буџета, у оквиру инвестиционог одржавања:

– Ми смо ту да помогнемо и заокружимо слику. Мислим да смо у томе успели. Предвидели смо више од 30 милиона динара у реконструкцију разних објеката образовања. То значи да ће наша деца имати квалитетнија услове за боравак и образовање- потврдио је Марков. Коментаришући предложену мрежу школа, Марков је рекао да је у питању квалитетно решење и изразио нада се да ће добити “зелено свето” на предстојећој седници градског парламента:

– Ниједна школа неће бити угашена. Објекти и запослени остају непромењени. Једино ће поред назива школе писати матична, односно придружена школа- казао је он. Марков се уверио да се, без проблема, одвија и замена плочица око обода великог и малог базена. Планирана је и санација крова на тоалету, а вредност радова је око 1,5 милиона динара. Гојко Родић, председник МЗ, подвукао је да се приоритетна инвестиција у селу, вредна око 17 милиона динара, односи на изградњу стадиона ФК „Козара“.

Извор: Град Кикинда