ВЕЉКО ПЕВА ПЕСМУ ПОБЕДНИКА ЕВРОВИЗИЈЕ

Вељко Голуб, ученик 8. разреда Основне школе „Жарко Зрењанин Уча“ из Надаља, представљаће општину Србобран на најпопуларнијем дечијем музичком фестивалу „Србија у ритму Европе“. Уз град из којег долази, Вељко ће представљати Холандију и певати песму „Arcade“ певача Duncana Laurencea, победника Евровизије 2019. године. Заједно са Вељком Србобран ће представљати и три плесачице – Робетина Купцо, Милaна Матић и Галина Јовчић.

„Настављамо сарадњу са општином Србобран, на наше задовољство, и радује нас што су људи који воде ову локалну самоуправу препознали вредност пројекта и пружили шансу младим људима да покажу шта знају, стекну нова знања и искуства. Изабрани певач и три плесачице на најбољи начин представиће град из којег долазе“, рекао је Давид Макевић, директор фестивала. 

„Мој лични утисак је да се Србобран вратио у великом стилу, јер смо успели да након одлично организоване аудиције, формирамо добар тим који ће имати шта да покаже. Песма коју смо одабрали је захтевна, биће добар изазов за Вељка, али сам уверен да ће умети да одговори на њега. Изазов ће бити и кореографија, a када све добро савладамо и увежбамо, имаћемо право да се надамо високом пласману, што да не – и победи. Вредно ћемо вeжбати и радити и спремни дочекати финално такмичење“, рекао је Милош Марковић, музички директор фестивала.

„Драго нам је да је Вељко препознат као један од фаворита. Знамо да Србобран има пуно талената, зато смо се и одлучили да се вратимо у такмичење и пружимо младима прилику да се опробају на овом фестивалу. Сигурна сам да сте изабрали најбоље кандидате, а све који нису изборили пролаз ове године, позивам да се поново пријаве наредне и још једном окушају срећу. Треба да покажемо чиме све то општина Србобран располаже“, рекла је Милица Зарић, заменица председника општине Србобран.

Извор: Општина Србобран