ВЕСЕЛИН МИЛИЋЕВИЋ ОСВОЈИО ДВЕ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ

Веселин Милићевић, дечији песник, сатиричар и афористичар из Врбаса, награђен је у претходних месец дана са два вредна признања. Милићевић је прво заслужио награду „Миша Цветановић“ за освојено друго место на књижевном конкурсу Дома културе Брестовац, за најбољу необјављену причу у 2021. години, да би затим на Фестивалу поезије „Оловко, не ћути“, који организује Центар за културу Барајево, освојио прву награду у категорији поезије за децу. 

„На оба конкурса пристигли су бројни радови веома добрих песника, а жири је нашао разлоге да издвоји моје, што ме чини веома срећним. Истовремено, постоји и једна жал а то што обе ове манифестације нису одржале уобичајене програме због епидемиолошких мера тако да је изостала драж дружења и пуног уживања у успеху“, рекао је Милићевић.

Са две нове награде, песник, сатиричар и афористичар из Врбаса стигао је до скоро 50 званичних награда на конкурсима и фестивалима, а све оне стигле су за радове које је Милићевић до сада објавио у четири збирке поезије за децу, две књиге афоризама и књигу сатиричних прича. „Имам у плану да на пролеће објавим, после скоро десет година, надам се добру књигу сатиричних прича, у којој ће се наћи петнаестак награђених прича са разних фестивала. Већ сада имам и довољно материјала за нову збирку поезије за децу, али за штампање ових књига проблем представљају недостајућа средства. Но, надам се да ће се и то решити“, рекао је Милићевић.

Извор: Општина Врбас