VESELO I RASPEVANO U PEĆINAČKOM KC

Juče je u Kulturnom centru Pećinci po 13. put održan tradicionalni dečji muzički festival „Mini Tini fest“, na kojem su nastupili učenici sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine. Jubilarnu godinu, u kojoj slavi četiri decenije rada, Kulturni centar polako privodi kraju u veseloj i raspevanoj festivalskoj atmosferi, a direktor ove ustanove Jovan Devrnja svečano je otvorio 13. Mini Tini fest. Kao i svake godine, organizator ovog tradicionalnog dečjeg festivala je pećinački Kulturni centar, generalni pokrovitelj je Opština Pećinci, a umetnički direktor kompozitor Jovan Adamov. Program je, kao i uvek zanimljivo i veselo, vodio Minja Subota – „Ponovo smo zajedno na 13. Mini Tini festu u vašem divnom mestu“, počeo je on, i najavio prvog učesnika.

U mini kategoriji nastupili su učenici do 5. razreda osnovne škole: Dušica Tepša, učenica 5. razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, sjajnom interpretacijom pesme „Hiljadu radosti“; Andrijana Tomanović, učenica 3. razreda OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, sa pesmom „Majmun i ogledalo“; Lena Veljančić, učenica 5. razreda OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje sa pesmom „ Raspust“ i Jana Simičić, učenica 2. razreda iz Brestača koja je otpevala pesmu „Više nisam malo dete“.

Kao i obično, bilo je više interpretatora u Tini kategoriji, od 6. do 8. razreda. Nastupili su Ivana Jovanović, učenica 8. razreda iz Karlovčića sa pesmom „Tinejdžerske muke“, Jovan Babić, učenik 6. razreda iz Pećinaca sa pesmom „Moja tajna“, Sara Krstić, učenica 8. razreda iz Šimanovaca sa pesmom „Toplo hladno“, Anđela Stefanović, učenica 7. razreda iz Ašanje, koja je otpevala pesmu „Prva žurka“, Ivona Lazarević, učenica 6. razreda iz Pećinaca sa pesmom „Piši mi“, Tea Brdar, šestak iz Karlovčića sa pesmom „ Klavir i gitara“, Maksim Lukač, učenik 6. razreda iz Kupinova sa pesmom „Baš je lepa Milica“. Dajana Ilić, učenica 6. razreda iz Ašanje otpevala je pesmu „Sila nikom nije mila“ a Andrijana Kukučka, njena vršnjakinja iz Šimanovaca pesmu „Šta se sa mnom to dešava“. Milana Velikić, učenica 6. razreda iz Pećinaca otpevala je pesmu „Ko čokolada“, a Teodora Vojinović, osmakinja iz Šimanovaca pesmu „Foliraš“. Dunja Srdić, učenica 6. razreda iz Pećinaca obradovala je publiku pesmom „Noć leptira i vila“. Svi solisti imali su scensku podršku gimnastičara, plesača i pratećih vokala tako da se na sceni te večeri našlo skoro 80 učesnika.

Stručni žiri, koga su činili Jovan Adamov, Lado Leš i Marina Adamov Stojadinović, imali su težak zadatak da od odličnih mladih pevača odaberu one najbolje i dodele im nagrade. U Mini kategoriji, posebne nagrade dobili su Aleksandra Kostić i Jana Simičić, treću nagradu osvojila je Lena Veljančić, drugu nagradu Dušica Tepša a prvu nagradu Andrijana Tomasović. 

U Tini kategoriji, posebne nagrade dobili su Maksim Lučak, Sara Krstić i Jovan Babić. Treću nagradu delili su Dunja Srdić, Natalija Stevanović i Andrijana Kukučka, drugu nagradu osvojile su Ivona Lazarević i Milana Velikić, a prvu nagradu zasluženo je dobila Teodora Vojinović.

Izvor : Opština Pećinci