VESLANJE: ČETIRI ZLATA ZA PANČEVCA BOŠKA BJELAJCA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Na prekrasnoj veslačkoj stazi na Bledskom jezeru u Sloveniji upravo je završeno Evropsko veslačko prvenstvo za masters veslače u svim starosnim kategorijama i disciplinama, navodi 013info. Tokom tri dana takmičenja 17-19. septembra veslačke okršaje vodili su veslači-veterani  iz cele Evrope. Ravnopravni u nadmetanju sa bivšim olimpijcima i osvajačima svetskih medalja bili su veterani Veslačkog kluba „Tamiš“  Boško Bjelajac u skifu, Milan Puzić u skifu i Jovan Opačić i Bojan Gerstner u dublskulu.

Boško Bjelajac je u skifu dominirao u tri starosne kategorije, svojoj i još dve mlađe kategorije i u sve tri trke ostvario fantastičan rezultat: tri evropske zlatne medalje. Činjenica da je na start, u Boškovoj D kategoriji, izašlo 36 skifova govori o kvalitetu konkurencije i značaju ostvarenog rezultata.

Boško je nastupio i u četvrtoj finalnoj trci skifova sa njboljim vremenima i tu pokazao svoju dominaciju i sa četvrtim osvojenim zlatom postao jedan od najtrofejnijih učesnika Evropskog masters veslačkog prvenstva 2021. godine.

Drugi naš skifista Milan Puzić je izveslao dva finala i okitio se sa dve bronzane medalje u svojoj starosnoj kategoriji. Dublskul u sastavu Jovan Opačić i Bojan Gerstner završili su kao četvrti u finalu.

Izvor: 013info