ВЕСНА РАДАНОВ ЈЕДНА ОД 100 УСПЕШНИХ ЖЕНА

У Привредној комори Србије, 12. јуна, Пошта Србије уручила је признања победницама другог националног наградног конкурса “100 успешних пословних жена” из руралних и неградских средина, који за циљ има већу подршку женском предузетништву и економском оснаживању и афирмацији жена у бизнису.

Међу добитницама признања и једна од 100 успешних жена била је и Весна Раданов, председница Удружења жена “Мајка Ангелина” из Купинова, која се бави везом и шије пешкире за крштења и сватове, славске пешкире и народне ношње.

“Велика ми је част да сам одабрана међу 100 најуспешнијих пословних жена, али морам да нагласим да ова награда представља велики подстрек и мотивацију за даљи мој рад. Наравно, велику подршку имам од Општине Пећинци, од које сам добила машину за вез, али и материјале, чиме сам успела да започнем свој посао. Свака манифестација, свако такмичење, како у Србији тако и у иностранству, прилика је да представим своје место Купиново, али и Општину из које долазим и од које имам безрезервну подршку” – рекла је Раданов.

На свечаности су о унапређењу положаја жена, мајки и предузетница, изменама закона, институционалној подршци и државној финансијској помоћи, као и о активностима по питањима родне равноправности, подршци женском предузетништву и резултатима конкурса говорили говорили Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије, Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију (у име председнице Координационог тела за родну равноправност Маје Гојковић), Татјана Пријић, помоћница поверенице за заштиту равноправности, Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије, и Драгана Јањић, сувласница и директорка „Винарије Алексић” из Врања.

Извор: Општина Пећинци