ВЕТЕРАНИ ХАЈДУКА НА ДОБРОМ ПУТУ

Дуги низ година, најстарији фудбалери шимановачког Хајдука у спортској јавности важе за врло организовану и јаку екипу. Уосталом, резултати које постижу најбољи су показатељи да је овај тим на добром путу. Година 2020. била је врло успешна, а сви верују да ће и 2021. бити таква.

Како нам је рекао један од организатора активности Хајдука и по потреби и првотимац, Зоран Јовановић, ветерани Хајдука званично су се окупили у пролеће 2003. године.

„Тада смо почели да се такмичимо у заједничкој лиги ветерана Срема и Мачве. Тако је било до 2012. године, када су клубови из Мачве одустали од такмичења. Преосталих шест клубова из Срема је наставило да се такмичи међусобно наредне 3-4 године. Нажалост, временом је лига постала све неозбиљнија. У међувремену, контактирали смо људе који воде такмичење ветерана при Фудбалском савезу Београда, који су нас убзо прихватили и под њиховим окриљем већ пету годину се такмичимо. Почели смо од Четврте лиге. Прве године смо били други, а следеће шампиони и пласирали смо се у Трећу лигу. Исте године смо били прваци и стекли право да се такмичимо у Другој лиги. У тренутку прекида лиге, због вируса Covid – 19, били смо четврти. Коначно, након првог дела сезоне 2020/2021. први смо на табели, са три бода предности у односу на другопласирану екипу, а десет од трећег. С обзиром да прва двојица иду у најелитније такмичење – Прву лигу, верујемо да ћемо се од следећи јесени такмичити са најквалитетнијим екипама“ – рекао је Јовановић и додао давелику помоћ у свим активностима добијају од Спортског савеза „Развој спортова“, пећиначке локалне самоуправе, месне заједнице Шимановци и управе Хајдука.

Момир Радивојевић је, такође, један од челника ветерана Хајдука, који када затреба истрчи на терен као првотимац.

„Од самог почетка смо се трудили да будемо права екипа. Чак и у некадашњој, заједничкој лиги Срема и Мачве били смо прваци. С добрим играма смо наставили и у далекој јачој конкуренцији, са вршњацима Београда и околине. За нас важи да се добар глас далеко чује, те нам се стално прикључују нови играчи, не само из ближе околине, већ и из читавог Срема. Стандард који смо сами себи поставили, покушавамо да одржавамо“ – изјавио је Радивојевић.

Да би све линије у клубу функционисале како треба задужен је, као тренер, Станко Максимовић из Руме.

„Наравно да смо задовољни са резултатима из првог дела сезоне. Нажалост, због обавезе играча на радним местима, нисмо увек били у најјачем саставу, нити смо имали довољно играча на клупи. Највећи проблем нам је када играмо на страни“ – казао је Максимовић.

Капитен Срђан Радосављевић је и као првотимац сениорске екипа Хајдука, оставио неизбрисив траг. И сада се са великим успехом доказује као активан играч.

„Ухватили смо добар ритам, те су нам резултати све бољи. Међутим, како смо сви у „лепим годинама“, нужно нам је да стално подмлађујемо играчки кадар. Непрекидно нам се прикључују спортски пријатељи, са којима смо доскоро били ривали у сремском фудбалу, у сениорској конкуренцији. Верујемо да ћемо направити одлучујући искорак и пласирати се у Прву лигу. Основе за оптимизам имамо“ – рекао је капитен Радосављевић.

Након првих 13. кола Друге лига ветерана ФС Београда, ветерани Хајдука су на лидерској позицији: 1. Хајдук (Шимановци) 61:32 30, 2. Рекреативо (Београд) 33:18 27, 3. Дуга (Београд) 32:24 20, 4. Аданекс (Београд) 37:32 20, 5. Јединство (Сурчин) 31:29 19 6. Болеч (Београд) 31:34 18, 7. ГСП Полет (Београд) 32:36 18, 8. Шећеранац (Београд) 30:28 17, 9. Буба мара 2010 (Београд) 32:34 17, 10. Борац (Остружница) 27:34 15, 11. Ковилово 30:39 15, 12. Будућност (Добановци) 32:37 14, 13. ТЕНТ 1994 (Обреновац) 23:33 14 и 14. Бело поље (Обреновац) 14:35 10 бодова.

Извор: Општина Пећинци