VETERANI JESENICA NAJBOLJI NA TURNIRU U SUBOTICI

Subotica je ponovo okupila veterane u hokeju na ledu na tradicionalnom XIV međunarodnom turniru za veterane „Winter Classic – Subotica“, koji je održan od 25 do 27. januara 2019 godine, navodi subotica.info.

Na turniru se okupilo ukupno 12 ekipa iz 7 različitih država (Finska, Slovačka, Češka, Slovenija, Bugarska, Mađarska i Srbija), na kojem je u tri dana takmičenja odigrano 24 utakmice. Majstori hokeja su se podsetili pređašnjih dana kada su u okviri državnog prvenstva stare Jugoslavije nastupali na subotičkom klizalištu, a istovremeno su pokazali zavidno hokejaško znanje, uprkos svojim godinama.

HK Spartak je zauzeo 3.mesto u ukupnom plasmanu, iza neprikosnovene ekipe Jesenice (Slovenija) i novosadske HK Vojvodina. Za Spartak su nastupili: Vaštag Zoltan, Vujković Davor, Desnica Prvoslav, Kerleta Miodrag, Ladocki Čaba, Krstić Vanja, Skenderović Aleksandar, Temunović Ivan, Šandor Žolt, Janačković Slobodan, Koso Mikloš, Fazekaš Đorđe, Večić Vladimir, Brestovac Uroš, Ižipac Dimitrije, Basarić Dejan, Ižipac Ignjatije, Čulin Zoran i Dakić Srđan.

U nedelju 27.januara selekcija U12 je nastupila u sklopu „B“ prvenstva Mađarske, u kojem igraju u fuziji sa HC Kiškoroš, ovaj put na gostovanju u Jaszberenju, protiv domaće ekipe HC Lehel. Gostujuća ekipa je odnela ubedljivu pobedu rezultatom 8:0 (2:0 0:0 6:0), iako su tek u poslednjoj deonici igre uspeli da slome otpor nezgodnog domaćina. Interesantan je podatak da su svih 8 golova na utakmici postigla deca iz Subotice. Za zajedničku ekipu su nastupali: Kuntić David, Vučinić Vasilije, Popov Jovana, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Gladić Petra, Penava Ognjen, Temunović Vanja i Bem Karlo. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U8 HK Spartak je takođe 27. januara nastupila u Beogradu na turniru ERSTE BANK – Liga budućih šampiona, gde su odigrali ukupno 5 utakmica i zabeležili skor od 3 pobede, jedan poraz i jedan nerešen rezultat. Za U8 HK Spartak su nastupili: Blažić Teodor, Lukić Dunja, Mandić Petar, Tikvicki Martina, Rajković Marjan, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Lakićević Vidak, Mandić Marta, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.

Izvor: subotica.info