VETERANI SE PLASIRALI U POLUFINALE KUPA

Najstariji fudbaleri šimanovačkog Hajduka, koji su neprikosnoveni u 4B Ligi veterana FS Beograda, nižu pobede i u Kupu Udruženja veterana FS Beograda. Juče je u četvrtini finala Kupa pobeđena ekipa Šećeranac 3:2 (1:0). Iako je rival u dva ranga jačoj ligi (Druga liga), Hajduk je došao do pobede i plasmana u polufinale, zahvaljujući, pre svega, boljoj kolektivnoj igri.

Hajduk je poveo golom Aleksandra Katanića u 7. minutu, a prednost je uvećao Dragomir Čestić u 52. minutu, dok je Srđan Radosavljević doveo Hajduk u vođstvo od 3:0. Činilo se tada da je utakmica lišena svake neizvesnosti. Čak su Šimanovčani propustili nekoliko prilika. Međutim, treba istaći da je i domaćin u više navrata ozbiljno pripretio. Zahvaljujući, između ostalog, raspoloženom golmanu Dmitru Matiću, mreža Hajduka je mirovala. Međutim, fudbaleri Šećeranca su preko Vladimira Trifunovića smanjili rezultat u 82. minuti na 3:1, a Marko Ivanković postavio konačan rezultat u 88. minutu Hajduk – Šećeranac 3:2.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici igrali su Srem (Jakovo) – Zuce 3:1. U sledeći četvrtak igraju Mladenovac – Kosovo i Metohija, a 17. maja, Borac (Ostružnica)– Brodarac (Beograd).

ŠEĆERANAC: Pešterac, Rakić, Božić, Milenković, Stanišić, Vučetić, Ivanković, V. Trifunović, Jelušić, Joksimović i N. Trifunović. Igrali su još: Kostić, Ristović, Drobnjak i Gmitrović.

HAJDUK: Matić, Dobriković, Devrnja, Vasić, Katanić, Trajković, Radosavljević, Čestić, Naić, Bezbrdadica i Radojčić. Igrali su još: Reljić, Leković i Radivojević.

Sudio je Nikola Aleksić iz Beograda.