„ВЕТЕРАНИ ЗА МАЛЕ ХЕРОЈЕ“

Удружење „Ветерани 72. специјалне“, у оквиру пројекта „Ветерани за мале хероје“, организовали су програм у Културном центру у Кикинди. Циљ пројекта је да се школској омладини, кроз трибину пробуде патриотска осећања и прикажу деца хероји из наше славне историје. Учесници су имали могућност да се упознају са начинима и поступцима у ванредним ситуацијама у којима могу да се нађу. У програму су учествовали Црвени крст из Кикинде, Извиђачки одред Прока – С плави и Ронилачки клуб “Орка“. Учеснике овог догађаја обишао је Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Град Кикинда ће увек подржати активности које су везане за подизање патриотског духа код младих. Ветерани 72. специјалне су препознати као удружење које јако добро ради, а Кикинда је један од десет градова у којима ће бити организована ова трибина. Ово је лепа прилика да се млади упознају и са разним ситуацијама, које нису везане за ратна дејства, а које могу да им послуже како би знали да се понашају приликом елементарних непогода и других ванредних ситуација“, објаснио је Богдан.

Удружење „Ветерани 72. специјалне“ је формирано 2012. године, у циљу неговања традиције и помоћи породицама погинулих и рањених бораца, као и бившим припадницима:

“Кроз трибине са школском омладином, настојимо да обрађујемо одређене теме, јер смо уочили да су деца заинтересована и желе да чују више о нашој историји. Такође, уз помоћ Извиђачког одреда, ватрогасаца и Црвеног крста желимо децу да научимо како да реагују у различитим ванредним ситуацијама“, рекао је Срђан Хаџић, председник Удружења „Ветерани 72. специјалне“.

Извор: Град Кикинда