„ВЕЖБАЊЕМ ДО УСПЕХА“ – ЈАВНИ ЧАС РЕКРЕАЦИЈЕ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ

У оквиру обележавања „Европске недеље мобилности“ данас је одржан јавни час рекреације за запослене под слоганом „Вежбањем до успеха“ који промовише здрав начин живота и борбу против седентарног начина живота.

На јавном часу спортске рекреације учествовало је преко 120 вежбача уз стручно вођство фитнес инструктора. Вежбали су запослени Градске управе, Црвеног крста, Центра за социјални рад, Народног позоришта, Градског музеја, Туристичке организације, Културног центра „Лаза Костић“, Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и Историјског архива.

Јавни час рекреације за запослене имао је циљ да мотивише запослене да се укључе у рекреативно бављење физичком активношћу и да укаже на добробити за здравље које има макар 15 минута вежбања у току дана.

„У организацији Спортског савеза Града Сомбора и Града Сомбора данас је одржан час спортске рекреације са којим желимо да подигнемо свест свим нашим суграђанима колико је битно да се баве физичком активношћу и тако допринесу свом целокупном здрављу“ истакла је овим поводом Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства.

Извор: Град Сомбор