VIDOVDANSKE SVEČANOSTI 2024

U petak 28. juna 2024. godine su u Magliću tradicionalno održane Vidovdanske svečanosti. Brojne manifestacije verskog, kulturnog i sportskog karaktera učinile su ovogodišnji Vidovdanski program izuzetno bogatim. Petak je započet Svetom liturgijom u Hramu Svetog Velikomučenika kneza Lazara. Kao i svake godine, tradicionalno, održan je Vidovdanski turnir u fudbalu na kom je učestvovao veliki broj dece iz raznih krajeva naše zemlje kao i iz inostranstva. Vidovdanski turnir otvorila je predsednica Opštine Jasna Šproh na stadionu „Vasilije Micić“. Prazničnom večernjem bogodluženju u Hramu Svetog Velikomučenika kneza Lazara prisustvolali su i predsednica Opštine Jasna Šproh i predsednik mesne zajednice Maglić Dušan Erak a u poslepodnevnim časovima predsednica Opštine je svečano otvorila Vidovdanske svečanosti,nakon čega je usledio tradicionalni koncert Kulturno-umetničkog društva ,,Đura Jakšić,, iz Maglića. Po završetku predivnog kulturno-umetničkog programa usledilo je zabavno veče na trgu u Magliću.

Svečanosti su se nastavile i svedećeg dana u sportskom duhu. Održan je Vidovdanski turnir u odbojci u hali OŠ „Žarko Zrenjanin“, zatim Vidovdanski Karp kup – u trajanju od 30 časova na Jezeru Maglić a nastavio se i Vidovdanski turnir u fudbalu.

Veliko učešće u organizaciji celokupne manifestacije su uzeli i brojna udruženja iz Maglića: Udruženje žena Maglića, udruženje penzionera, LD ,,Fazan,, USR ,,Ribolovac,,. Kao i PD Maglić i naravno MZ Maglić i Opština Bački Petrovac.

Izvor: Opština Bački Petrovac