“ВИДОВДАНСКИ КУП” У КИКИНДИ ОКУПИО 46 СТРЕЛИЧАРА

Стреличарско удружење “ Аполо” организовало је у недељу, на Вашаришту, “Видовдански куп Кикинде”. Такмичење је окупило 44 такмичара из осам градова, а они су се надметали у јуниоркој, кадетској и сенирској конкуренцији. У име града домаћима, стреличаре је поздравио Миливој Лињачки, члан Градског већа:

– Ова вештина практикује се од давнина. Некада за лов и ратове, а данас као један вид задовољства и очување традиције. Кажу да вештина стреличарства од вас тражи стрпљење, упорност, концентрацију и смиреност. То смо могли да видимо од млађих, али и већ искусних такмичара. Град Кикинда увек ће, финансијски и организационо, подржати оваква такмичења- поручио је Лињачки. Иако је такмичење због епидемиолошке ситуације окупило мањи број стреличара него што су домаћини очекивали, директор такмичења и тренер СУ” Аполо”, Завиша Лучић, задовољан је свеукупном сликом која је могла да се види на стадиону ЖАК-а:

– За почетак је добро. Ми смо задовољи јер имамо амбицију да ово такмичење постане традиционално. Наш клуб представљали су Сара Замуровић, Љубомир Замуровић, Данијел Микан и Ђорђе Мишковић. Угостили смо наше колеге из Београда, Новог Сада, Суботице, Панчева и још неких градова- навео је Лучић и потврдио да се ово надметање нашло у календару такмичења Стреличарског савеза Србије. Да су “Аполо”и Кикинда били добри домаћини потврдио је Драган Свилановић, председник националног стреличарског савеза:

– Турнир је беспрекорно организован, а овде би, без проблема, могли да се одрже и међународни стреличарски турнири. Нешто слабију посећеност објашњавам чињеницом да је у суботу, на Старој планини, одржано још једно такмичење- указао је Свилановић.

Извор: Град Кикинда