ВИДОВДАНСКИ САБОР У НАКОВУ ОКУПИО ВЕЛИКИ БРОЈ ГОСТИЈУ И МЕШТАНА

Наковчани су сеоску славу, Видовдан, због познате епидемиолошке ситуације, обележили без Међународног фестивала фолклора „Ајмо заиграти, ајмо де“, али свечарска атмосфера и добро расположење нису изостали. Уприличено је такмичење у кувању пасуља. У конкуренцији 42 екипе из свих крајева Војводине, по оцени жирија, чланови ДВД из Каћа припремили су најукуснији пасуљ. Друго место припало је наковачком „Полету“, а треће јединој женској екипи. Чиниле су је чланице ДВД Кикинда:

– Захваљујем се нашим пријатељима из новосадског удружења “Петровчана”, али и бројним гостима. Као и ранијих година, подржали су нас локална самоуправа и Севернобанатски округ. Програм Видовданског сабора смо, због познате ситуације са корона вирусом, морали да изменимо, па је изостао наш чувени фестивал фолклора- констатовао је Милан Мајсторовић, председник МЗ Наково. Честитајући мештани сеоску славу Миодраг Булајић, члан ГВ, поручио је да је и ово доказ да село живи, да има одговарајуће манифестације:

– Желимо да свака сеоска месна заједница буде језгро окупљања мештана, у ком ће се неговати култура, традиција и обичаји- навео је Булајић. Честиткама се придружио и Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа:

– Слава у Србији нешто је најсветлије, а Наковчани су успели да организују ово такмичење и, на један леп и примерен начин, обележе сеоску славу. Верујем да ни домаћини нису очекивали оволико екипа- констатовао је Лукач.

Извор: Град Кикинда