ВИШЕ ОД 204 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА КОНКУРСЕ ИЗ ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА И НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице објавио је данас резултате шест конкурса – по три из области образовања и из области националних мањина – у укупној вредности од 204.700.000 динара.

У области образовања, 26,5 милиона динара намењено је основним и средњим школама за набавку опреме, 102 милиона за регресирање превоза ученика средњих школа на територији АП Војводине и 20,2 милиона за програме и пројекте у области образовања ‒ од којих је 14,7 милиона намењено за удружења и за установе основног и средњег образовања и регионалне центре за професионални развој запослених у образовању, 3,7 милиона за реализацију билингвалне наставе, 1,1 милион за програме и пројекте образовно-васпитних установа које издају у закуп школски простор и 700 хиљада динара за програме и пројекте у оквиру предшколског образовања.

За конкурсе из области националних мањина – националних заједница, ове године додељује се укупно 56 милиона динара и то: 33 милиона динара за програме и пројекте усмерене на унапређивање права националних мањина на територији АП Војводине, 12 милиона за програме и пројекте очувања и неговања мултикултуралности и међунационалне толеранције и 11 милиона за унапређивање остваривања права на службену употребу језика и писама.

У априлу су већ објављени резултати конкурса за набавку интерактивних табли с пројектором за образовно-васпитне установе на територији АП Војводине. У оквиру акције „Паметну таблу у сваку школу!“, која има циљ да свака школа, свако издвојено одељење школе и сваки дом ученика у Војводини добије по једну интерактивну таблу с пројектором, издвојено је 70,4 милиона динара.

„Након успешно реализоване јавне набавке, монтаже увелико трају, уз уважавање свих препорука о мерама заштите. Очекујемо да ће до краја месеца бити постављене све 704 табле с пројекторима. Надам се да ће од септембра, односно од почетка следеће школске године, паметне табле бити на располагању ђацима и да ће их наставници примењивати у свом раду. За време наставе на даљину могли смо се уверити у предности коришћења дигиталне технологије и видети колико је она неопходна. Што се тиче конкурса чији су резултати сада објављени, очекујемо да ћемо до краја календарске године, у складу с могућностима буџета, спровести потписивање уговора, набавку и испоручивање опреме, а да ће програми и пројекти које овим путем подржавамо ‒ бити реализовани”, изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш.

Резултате конкурса можете да погледате и преузмете ОВДЕ.