VIZURA NA SVOM PARKETU NEMOĆNA PROTIV GIGANTA IZ KAZANJA

U četvrtom kolu CEV Lige šampiona, aktuelni šampion Srbije u ženskoj odbojci, Vizura pretrpela je poraz od moćnog Dinama iz Kazanja. Posle 73 minuta igre ekipa iz Rume je pred svojim navijačima poražena 0:3 po setovima 12:25, 15:25 i 18:25.

foto: fb. Vizura page

Vizura je motivisano ušla u meč gost je ubrzo pokazao da je ipak dominantan. Na servise Voronkove Ruskinje su se prvo odvojile na 8:2 a zatim i na 21:9. Ajkulice su parirale koliko su mogle ali to nije bilo dovoljno da se poremeti protivnik. Dinamo je prvi set završio as poenom Kotikove 25:12.
U drugom setu Vizura je grizla za svaki poen. Posle vođstva Dinama od 3:8 uz sjajnu igru Carićeve , Erićeve i blokom Kocićeve, došla je na minus jedan poen zaostatka (8:9). Lider ruskog šampionata je zatim uzvratio udarac i na prvi predah otišao sa vođstvom od 16:11. Ajkulice su tada počele da igraju što bi se reklo za svoju dušu i to je donosilo rezultata međutim protivnik se nije dao poremetiti. Ubrzo se Dinamo vratio na kolosek i set priveo kraju. Prvo je Erićeva spasila dve set lopet a zatim je Dinamo iskoristio sledeću za 25:15.
Treći set Dinamo je odrađivao rutinski do prvog peradaha kada je poveo 8:2 a zatim su Ajkulice uhvatile ritam i uz nekoliko dobrih odbrana i napada došle do 10:11. Još u par navrata Vizura je namučila protivnika, smanjivala razliku ali nije uspela da stigne i do preokreta. Prvu meč loptu Dinamo je osvojio asom Voronkove a zatim je meč završen greškom Ćirovićeve 18:25.