ВЛАДА МАЂАРСКЕ ДОНИРАЛА 8000 ЗАШТИТНИХ МАСКИ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У СУБОТИЧКОЈ ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

На интервенцију др Балинта Пастора, председника Скупштине града, Влада Мађарске je обезбедила 8000 заштитних маски локалној самоуправи Града Суботице, а која је допремљена посредством хуманитарне организације Суботичке бискупије „Каритас“.

Као што је познато, све службе локалне самоуправе раде по редовном радном времену и запослени на свом радном месту извршавају своје радне задатке, а све у циљу несметаног функционисања управе и ажурног удовољавања потребама грађана.

Међутим, ситуација изазвана пандемијом у целој држави изискује увођење низ заштитних мера и стриктно поштовање истих, а без којих би се стање сасвим сигурно погоршало, те би последице биле несагледиве.

Једна од таквих мера јесте и ношење маски у затвореном простору, па тако и на радном месту, што је неопходан предуслов у међусобном пословању и током рада са странкама.

Одговорност према себи и према другима у овој ванредној здравственој ситуацији је огромна, зато и овим путем захваљујемо Влади Мађарске која нам је изашла у сусрет и на овај начин допринела несметаном раду локалних органа.

Како смо о томе раније информисали грађане, др Балинт Пастор, председник градске скупштине је у октобру ове године примио представнике хуманитарне организације „Каритас“ којом приликом се разговарало о наставку добре сарадње и пружању подршке.

Данас су та сарадња и подршка реализоване од стране „Каритас“-а испоруком донације, коју су представницима града предали у 12.00 сати.

Ова акција је леп пример узајамне сарадње када цивилна организација пружа подршку органима власти, у овом случају локалној самоуправи.

Извор: Град Суботица