ВЛАДИМИР БАТЕЗ ОБИШАО НОВОИЗГРАЂЕЊНИ КОШАРКАШКИ ТЕРЕН У ОМОЉИЦИ КОД ПАНЧЕВА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Панчева Саша Павлов, обишли су данас новоизграђени кошаркашки терен у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Омољици, насељу на теритирији града Панчева.

Изградњу спортског терена заједнички су финансирали ресорни секретаријат и Град Панчево са шест милиона динара, у чему је ресорни секретаријат учествовао са три милиона динара.

Секретар Батез је похвалио изузетну сарадњу са Градом Панчевом, те истакао да су овакви пројекти у складу са приоритетима које је Покрајински секретаријат за спорт и омладину утврдио, када је реч о улагању у спортску инфраструктуру у основним и средњим школама у нашој покрајини.

„Реч је о успешно реализованом заједничком пројекту Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Панчева. Прошле године, приликом обиласка ове школе у Омољици, затекли смо децу која су играла кошарку на трави. То је био драстичан пример образовне установе у којој њени ђаци немају адекватну спортску инфраструктуру“, подсетио је Батез и додао да је ово успешан пример окупљања покрајинске и локалне власти око заједничких пројеката.

Он је указао да је окупљање око заједничких пројеката изузетан модел да се лакше и ефикасније реализују пројекти попут новоизграђеног спортског терена у Омољици, и додао да ће се наставити са оваквим улагањима.

Батез је навео да Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Омољици није једини пример успешног улагања у јужном Банату, те да је Секретаријат успешно учествовао у подршци на реновирању спортских терена у основним школама у Панчеву и Иванову.

Батез је изнео да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину више од три године у континуитету, преко конкурса за санацију, опремање, изградњу и адаптацију спортске школске инфраструктуре и јавне инфраструктуре, помаже локалним самоуправама. Он је навео да је за ово време, широм Војводине реализовано преко 190 пројеката у области спортске инфраструктуре, у вредности више од 270 милиона динара.

Батез је истакао да је основ за развој спорта школски спорт, и да зато овакве пројекте треба подржавати са свих нивоа власти, истичући захвалност Одбојкашком савезу Војводине који је дао свој допринос данас, и организовао јавни час на којем се окупило око 80 деце из неколико одбојкашких клубова Јужнобанатског округа.
Градоначелник Панчева Саша Павлов захвалио се ресорном секретаријату на изузетној сарадњи и разумевању за решавање приоритетних питања у области спортске инфраструктуре овог краја.

„Овакви пројекти су добар пример заједничког улагања за обезбеђивање услова да млади остану у насељима као што је Омољица. Омољица је заслужила да добије овакав спортски терен, јер је реч о насељу које по статистичким подацима тренутно остварује највећи наталитет у јужном Банату“, истакао је градоначелник Павлов и додао да је ово успешан пројекат и значајан како за школу, тако и за све клубове и мештане који ће сада моћи на квалитетан начин да се баве спортом.

Директор ове једине основне школе у Омољици Владимир Ристић указао је да је сваки овакав пројекат од посебне важности за ђаке у Омољици, поготово када се зна колико је спортиста изашло из ове школе, као и зарад изузетних резултата који су њени ђаци постигли у оквиру „Спортских игара младих“.