ВЛАДИМИР БАТЕЗ ОБИШАО РЕКРЕАЦИОНИ ЦЕНТАР „АДИЦА“ У АДИ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас општину Ада, где је на састанку са председником Општине Золтаном Билицким резимирао пројекте који су заједнички реализовани, као и пројекте који ће се радити у наредном периоду.

Батез и Билицки затим су обишли рекреациони центар „Адица“, где је завршена реконструкција базена за непливаче, коју су, са по два милиона динара финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Ада. Сада су сва три базена: олимпијски, за децу и за непливаче, спремни да буду и у функцији предстојећег кампа који ће окупити педесетак девојчица из Војводине и Мађарске.

„Веома сам задовољан оним што сам видео, јер је овај заједнички пројекат урађен на најбољи могући начин, што је унапредило садржај овог изузетног комплекса, који је један од највећих у Војводини. Што се тиче будућих инвестиција, тренутно је актуелан пројекат изградње балон-сале у склопу комплекса, који ће бити реализован у најкраћем могућем року, а који ће заједнички финансирати Општина Ада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину“, изјавио је Владимир Батез.

Након обиласка рекреационог центра „Адица“, који се налази у великом шумовитом парку, са пансионским смештајем и хостелом, три базена и различитим спортским теренима, Батез и Билицки су оценили да је све спремно за предстојећи спортски камп који ће, од 12. до 15. августа, окупити педесетак девојчица школског узраста из Војводине и Мађарске.

Ради се о једној од програмских активности из пројекта „Активне девојчице“ (“Active Girls“), који се реализује преко Interreg ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину у својој историји, по први пут је водећи партнер на пројекту који је подржан средствима Европске уније. То је пројекат који је везан за област школског спорта, чији је развој један од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт“, нагласио је Батез.

Председник Општине Ада Золтан Билицки истакао је да је ова општина до сада имала најинтензивнију сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, што је допринело да базенски комплекс има модернији садржај.

На крају обиласка „Адица“, Батез и Билицки су најавили да ће се наредна Радничка спортска олимпијада 2023. године одржати управо у Ади, те да је то прилика, као што је и досад било у општинама у којима се одржавало ово значајно такмичење рекреативног типа са дугом традицијом, да се и у општини Ада у склопу припрема, санира спортска инфраструктура.