ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПОСЕТИO OПШТИНУ АЛИБУНАР

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез састао се данас у Алибунару са председником Општине Душаном Дакићем и начелницом Јужнобанатског округа Данијелом Лончар и том приликом уручио уговоре о финансирању инвестиционог одржавања сале у ОШ „2. октобар“ у Николинцима и фискултурне сале у Иланџи коју користе ученици ОШ „Милош Црњански“.

Ови пројекти одобрени су на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за финансирање пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини.

Секретар Батез је истакао да је ова подршка у складу са приоритетима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а то је улагање у спортску инфраструктуру у основним и средњим школама.

„За две фискултурне сале у општини Алибунар Покрајински секретаријат за спорт и омладину определио је 3.859.759,00 динара. Школске сале и спортски терени управо су места где се деца кроз квалитетну наставу физичког васпитања правилно развијају, друже и почињу активно да се баве спортом и зато је ревитализација школских спортских објеката један од наших приоритета“, нагласио је Батез.

Он је похвалио руководство Општине на квалитетној припреми пројеката и додао да ће Покрајински секретаријат за спорт размотрити и могућност финансијске подршке за санацију крова и кровне потконструкције на фискултурној сали у школи у Николинцима уз учешће локалне самоуправе од педесет посто средстава. Батез је навео и то да ће ресорни секретаријат и даље бити на располагању за подршку у реализацији спортских пројеката како у овој, тако и у осталим општинама у Војводини.

„Основ за развој врхунског спорта је школски спорт, и зато овакве пројекте треба подржавати са свих нивоа власти. За више од три године у континуитету, преко конкурса за санацију, опремање, изградњу и адаптацију спортске школске инфраструктуре и јавне инфраструктуре, широм Војводине реализовано је преко 200 пројеката, вредних више од 300 милиона динара“, нагласио је секретар.

Батез је, након састанка, заједно са начелницом Јужнобанатског округа Данијелом Лончар и председником Општине Душаном Дакићем, обишао ОШ „2. октобар“ у Николинцима.