ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПОСЕТИО ОПШТИНУ НОВА ЦРЊА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетио је данас општину Нова Црња, где се састао са председником Општине Владимиром Бракусом и директорима свих пет основних и једне средње школе, с територије ове општине Средњебанатског округа, са којима је разговарао о даљим плановима за развој спорта и реaлизацији пројеката, који ће омогућити даље унапређење спортске инфраструктуре у тој општини.

Секретар Батез је овом приликом уручио лопте директорима школа и Спортском савезу, које ће бити на располагању школској деци за време извођења наставе физичког васпитања, и спортским клубовима у општини Нова Црња.

Покрајински секретар за спорт и омладину је с председником општине Нова Црња, посетио и Основну школу „4. октобар“ у Војводи Степи, где се посебно упознао са стањем на терену, и условима за одвијање наставе физичког на отвореном спортском игралишту за рукомет и мали фудбал, које је приоритет када је реч о санацији.

У изјави за медије, Батез је изразио задовољство поводом активности и планова које Општина Нова Црња има у области спорта и омладине, и додао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину, преко конкурса који су још у току, пружити подршку пројектима из ове средине.

„Веома је битно да у разговорима са руководством Општине видимо шта можемо заједнички, окупљени око пројеката, да реализујемо. Нова Црња, у претходном периоду, је добијала подршку за неке активности спортских удружења, клубова и школа, али ништа капиталније и значајније из нашег ресора није подржано. С обзиром да се трудимо да сви делови Војводине равноправно буду заступљени у смислу подршке пројектима, сматрам да постоје добри изгледи да се ове године тако нешто реализује у Новој Црњи“, изјавио је Владимир Батез и позвао представнике ове општине и спортска удружења да активно прате конкурсе ресорног секретаријата и конкуришу на актуелним конкурсима за неопходна средства.

Покрајински секретар за спорт и омладину рекао је да су на конкурсу за санацију, изградњу и опремање спортске инфраструктуре циљна група, пре свега, школе, како би се побољшали услови за школски спорт и за спровођење наставног плана и програма физичког васпитања. Он је додао да у нашој покрајини имамо пуно школа без фискултурних сала, и осврну се на чињеницу да када је о мањим местима реч, неки отворени терени представљају и главно место окупљања деце, омладине и рекреативаца.

Батез је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт у протекле три године, до 2019, реализовао 190 пројеката, који се односе на опремање и изградњу школске спортске инфраструктуре и јавних терена на територији АП Војводине.

„Потреба за наставком ових активности је велика. Вредност пројеката којима се конкурише код Покрајинског секретаријата за спорт су много веће од нашег буџета за то. Али, Покрајинска влада и ресорни секретаријат се труде да се капиталнији пројекти спортских објеката финансирају преко Управе за капитална улагања Војводине. Само у овој години, за седам пројеката,Управа је издвојила 460 милиона динара, а ми у Покрајинском секретаријату располажемо са још 66 милиона динара за ту намену“, рекао је Батез.

Председник општине Нова Црња Владимир Бракус је напоменуо да је у разговору са покрајинским секретаром за спорт и истакнутим репрезентативцем Владимиром Батезом, договорено да се у овој општини, која има 22 спортска клуба и у којој је школски спорт на солидном нивоу – активности у овој области подигну на виши ниво. Договорена је, такође, даља сарадња и са директорима школа и представницима Спортског савеза, а као приоритет је истакао спортски терен у основној школи у Војводи Степи.