VOJSKA FORMIRA SPORTSKU JEDINICU

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da će u narednom periodu u Vojsci Srbije biti formirana sportska jedinica, u kojoj će najboljima biti omogućeno da se bave onim u čemu su najbolji.

To je način da omogućimo da najbolje i najtalentovanije sportiste iz sportova koji su nama bitni privučemo u Vojsku Srbije, rekao je Vulin, koji je danas sa načelnikom Generalštaba, general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, priredio prijem za članove vojnih reprezentacija u džudu i maratonu povodom uspeha koji su ostvarili na svetskim takmičenjima.

Prema rečima Vulina, naši najbolji sportisti treba da znaju da o njihovom radu neko vodi računa, da je neko ponosan na njih i da će neko njihovo znanje i volju želeti da iskoristi i u godinama kada više ne budu bili aktivni takmičari. Na nedavno održanom svetskom vojnom prvenstvu u Rio de Žaneiru džudo reprezentacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je tri medalje. Pored toga, ženska ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojila je srebrnu medalju na 50. svetskom vojnom prvenstvu u maratonu u Bejrutu.

Izvor: Fonet