ВОЈВОДИНА НА САЈМУ АУТОМЕХАНИКА У ФРАНКФУРТУ

Велике потенцијале у сектору пратeће аутомобилске индустрије Војводина ће приказати на сајму Аутомеханика (Automechanika), који се од 11. до 15. септембра одржава у Франкфурту.

У складу са Споразумом о заједничком наступу на међународни сајмовима (новембар 2017.), наступ на овом сајму заједно припремају Покрајинска влада, Развојна агенција Војводине, градови Нови Сад, Панчево, Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, као и Факултет техничких наука, Привредна комора Војводине и фирме из сектора пратеће аутомобилске индустрије.

Сајам Аутомеханика је водећи светски сајам за аутомобилску и пратећу аутомобилску индустрију, који се од 1971. одржава сваке друге године, а који посећују произвођачи аутомобила, аутомобилских делова, компоненти и система из целог света.

Како је сектор пратеће аутомобилске индустрије један од сектора са највише потенцијала за развој Војводине, у којем је само у страним компанијама запослено више 23 хиљада, а само за последње две године око 12.000 људи, одабран је као право место да Војводина представи своје потенцијале унутар овог индустријског сектора. Наступ на овом сајму омогућиће приступ произвођачима аутомобила и ауто делова, како преко домаћих компанија које су суизлагачи и које би могле бити добављачи светски познатих компанија, тако и промоцијом привредних и инвестиционих потенцијала Војводине.

Изложбу и покрајински штанд ће посетити и делегација АП Војводине, на челу са председником Покрајинске владе, Игором Мировићем.

КАТАЛОГ можете погледати овде.

Извор: Развојна агенција Војводине