VOJVODINA PREKINULA USPEŠAN NIZ ODBOJKAŠA SPARTAKA

Spartak – Vojvodina 0:3 (22:25, 18:25, 18:25)

Hala sportova u Subotici bez prisustva gledalaca. Sudije: Vuković Jovana i Rogić Dejan.

Spartak: Milović (libero), Marković, Jungić 9, Tomčić, Peić (libero), Seizović, Nadaždin 5, Nestorović 3, Nikolić 4, Ricardo 1, Dulić, Kovač 7, Tumbas 8, Pavlović 6.

Vojvodina: Simić 6, Brbović (libero), Čubrilo, Bajandić 10, Kovačević 10, Negić (libero), Masulović 12, Bošnjak, Buša 1, Blagojević 10, Prišić, Todorović 2, Perić2.   

Aktuelni prvak države ekipa Vojvodine prekinula je dobar niz subotičana, navodi subotica.info.  Novosađani su slavili u Subotici sa maksimalnih 3:0, a domaći mogu da žale za propuštenom prilikom da osvoje prvi set. Spartak je u više navrata tokom poslednjih par godina znao da iznenadi Vopjvodinu, ali im to sada nije uspelo. 

Domaći su ušli raspoloženi u igru, imali su dobar servis te poveli sa 9:5, što je bio signal za trenera Vojvodine da zatraži minut odmora za svoje momke i nove savete. Nakon kratke pauze Kavačević prekida seriju subotičana a posle uspešnog bloka Mašulovića, gosti prilaze na 12:10. Kovačević odličnim servisima povećava prednost subotičanima ali ubrzo stiže odgovor preko Bajandića. U finišu seta Spartak je imao dva poena prednosti 21:19, međutim nisu uspeli to iskoristiti za osvajanje prvog seta. Nakon as servisa Buše i dobrog bloka Perića novosađani prilaze na 22:21. Usledile su greške domaćih koje su pomogle da Vojvodina osvoji prvi set 25:22.   

Početak drugog seta protekao je u minimalnoj prednosti gostiju iz Novog Sada. Spartak je držao priključak do 13:13, kada su gosti napravili seriju poena i poveli sa 20:15. Veliku prednost šampion države nije ispuštao, osvojili su drugi set sa 25:18. 

Ponovo izjednačena igra i neizvestan rezultat do polovine trećeg seta. Nakon obaveznog odmora Kovačević poentira za vodstvo novosađana od tri poena, 14:11. Nastavili su šampioni Srbije u istom ritmu i kada je nakon bloka Mašulovića na semaforu stajalo 19:14, nazirao se konačni pobednik ovog susreta. Vojvodina je iskusno meč privela kraju a Spartaku ostaje žal za prvim setom gde  su bili blizu njegovog osvajanja i možda drugačijim tokom utakmice. 

Izvor: subotica.info