VOJVODINA STARI-NOVI ŠAMPION SRBIJE!

Novi Pazar – Vojvodina NS seme 1:3 (25:17, 32:34, 18:25, 30;32)
Novi Pazar: SSU „Pendik, gledalaca 1200, sudije Gradinski i Rogić.
Novi Pazar: Vukašinović, Sretenović, Polomac, Zatrić, Daca, Zuković, Božović, Radosavljević , Simić, Vilimanović, Prušević, Hamzagić .
Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Stanković, Stevanović, Vemić, Kujundžić, Peković, Mehić, Šormaz, Todorović, Perić, Suhinjin.
Vojvodina je stari – novi šampion Srbije! Do titule prvaka države stigli su Novosađani potpuno zasluženo posle epskog, dramatičnog i sigurno najkvalitetneg meča ovog finala. Oba tima pokazali su partije dostojne završnice prvenstva, bilo je pregršt hrabrosti, motiva, borbenosti i sportskog duha.
Počela je Vojvodina utakmicu praktično na isti način kao i prethodnu, mlako, neprecizno, bez konkretnih akcija, a velikim brojem grešaka samo je pomogla raspoloženom rivalu. Igrači Novog Pazara servirali su hrabro, isto tako napadali i maksimalno koristili loše izdanje Novosađana. Poveli su domaćini 6:2, imali 10:7, crveno-beli su se u nekoliko navrata vraćali, pokušavali da ostanu u igri, ali bezuspešno.
Nakon toga publika je u dvorani „Pendik“ imala prilike da gleda maratonski set za pamćenje. Probudili su se Novosađani, malo smanjili greške i poboljšali servis. To je već na startu donelo 5:2, pa 10:6, ali su se borbeni domaćini vratili u igru u jednom trenutku čak i poveli. Odlučio je tada trener Osmankač sve karte da baci na teren, te je na mesto korektora uveo Kujundžića. Bila je Vojvodina mnogo agresivnija, sigurnija, ali se ni Novi Pazar nije predavao. Ušlo se u maratonsku završnicu, sa obe strane viđeno mnogo lepih poteza. Bila je to igra nerava, a preciznost i strpljivost bili su na strani Novosađana. Konačno je tačku na set stavio Stevanović za 34:32.
Ovakav epilog dao je crveno-belima krila koji su zaigrali u svom stilu, poboljšali sve elemente i totalno primirili protivnika. Malo po malo rasla je prednost Vojvodine, koja je rutinski završila ovaj set i povela 2:1.
I dalje je atmosfera bila užarena u „Pendiku“, publika je zdušno bodrila domaćina, a igra se rasplamsala na obe strane terena. Borilo se za svaku loptu, za svaki poen, ulog je bio veliki – Novi Pazar je želeo da ostane u finalu, a Vojvodina da u četvrtoj utakmici odbrani titulu. Još jednom se ušlo u maratonski finiš, ali je opet kvalitet i upornost bila glavni adut starog-novog šampiona. Tačku na meč stavio je David Mehić za pobedu od 3:1 i veliko slavlje Vojvodine. Novosađani su potvrdili da su najbolji i zasluženi odbranili titulu prva Srbije.
– Ostavili smo srce na terenu,pokazali sav kvalitet i zasluženo osvojili titulu. Bilo je dosta turbulencija, uspona i padova, mnogi nisu verovali, ali sada je sasvim jasno da smo najbolji. Takođe, pokazali smo da imamo mnogo rešenja i da smo tim od 12 i više igrača – istakao je džoker ove utakmice Miran Kujundžić.
– Šta reći posle ovoga, ovo je naše zajedničko delo i zato čestitam svim igračima, saradnicima i Upravi koja je verovala u nas i pružila nam maksimalnu podršku. Po ko zna koji put presudila je duža klupa. Presrećan sam, eto sezonu smo počeli i završili u Novom Pazaru na najbolji način – izjavio je trener Nedžad Osmankač.

Izvor: OK Vojvodina