ВОЈВОЂАНСКИ ВИНАРИ НА ФЕСТИВАЛУ ВИНА „HEDONIST – GOURMET & WINE“ У ОПАТИЈИ

На позив ХГЗ-Жупанијске коморе Ријека, Привредна комора Војводине (ПКВ) је са Винаријом „Звонко Богдан“ из Суботице и Винаријом „Винум“ из Сремских Карловаца,  учествовала на Међународном фестивалу вина под називом „Hedonist – Gourmet & Wine“, који је одржан у кристалној дворани Хотела „Кварнер“ у Опатији 25. и 26. октобра 2019. године.

Војвођанску делегацију предводила је Драгица Самарџић, виши саветник за туризам ПКВ, која је том приликом изјавила да су представници војвођанских винарија изразили задовољство укупном организацијом фестивала вина и могућношћу која им је пружена да се представе на тржишту Хрватске.

„Интерес наших винарија је да што више развијају вински туризам и да што више туриста доведу у своју винарију. Морам да напоменем да је у претходном периоду приметан  тренд раста долазака туриста из Истре у Војводину, тако да је наступ наших винара на овом фестивалу био прилика да се винарије представе и у туристичком смислу“, рекла је Драгица Самарџић.

Фестивал вина и гастрономије окупио је 60 винарија из Хрватске који су на фестивалу представили своје најбоље производе, као и врхунске шефове хрватске и словеначке кулинарске сцене.

Војвођанске винарије су изазвале велико интересовање посетилаца како за дегустацију вина, тако и за туристичку посету винаријама. Војвођанске винаре је посетио Марко Филиповић, заменик градоначелника Града Ријеке и Стево Карапанџа, велики гастрономски стручњак.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић и председник ХГК-Жупанијске коморе Ријека проф. др Видоје Вујић потписали су Споразум о сарадњи у оквиру 52. Међународног сајма туризма на Новосадском сајму, у циљу унапређивања даље привредне сарадње, као и стварање услова за успешно повезивање привредних субјеката. Тада је истакнуто да ПКВ са Жупанијском комором Ријека има традиционално изузетну сарадњу, а представљање војвођанских винарија у Опатији прва је заједничка активност ове две привредне коморе након потписивања Споразума.