ВОЗАЧ АУТОБУСА КРИО 10.000 КУТИЈА ЦИГАРЕТА

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 11. септембра 2018. године на излазу граничног прелаза Хоргош запленили скоро 10.000 непријављених цигарета, које је возач једног аутобуса крио унутар вентилације и у пртљажнику за алат.

Аутобус новосадских регистарских ознака, који саобраћа на линији Обреновац-Беч, пристигао је у поподневним часовима на царинску контролу, а на питање царинског службеника да ли имају нешто да пријаве, возач и путници рекли су да немају ништа.

Међутим, детаљним прегледом установљено је да се у шупљинама вентилације кабине возила налазе сакривене цигарете, а у наставку контроле спорна роба пронађена је и у пртљажнику за алат аутобуса. Цариници и полицајци пронашли су укупно 490 паклица сакривених цигарета разних брендова, од којих је највише било марке „Dunhill“.

Подсетимо да је сличан случај забележен и почетком августа 2018. године када је приликом ванредне контроле на аутобуској станици у Београду, захваљујући мобилном скенеру, примећена неправилност у пределу кровне конструкције изнад вентилације аутобуса, и том приликом је заплењено готово 115.000 кријумчарених цигарета.