ВРБАС ДЕО КАМПАЊЕ ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ

Општина Врбас ове године део је кампање Европска недеља мобилности, која се обележава од 16. до 22. септембра. Ова кампања осмишљена је у циљу подстицања немоторизованих видова превоза у градовима и промоције здравих начина кретања која не штете животној средини.

Овим поводом Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја, позвала је све грађане са последњи дан кампање, четвртак, 22. септембар, проведу без аутомобила и градом се крећу пешке, на бициклима,  тротинетима или ролерима, чиме ће дати пуну подршку Европској недељи мобилности.
„Наведеног дана за саобраћај ће бити затворена улица Маршала Тита у потезу од уласка у зграду Основног суда до улице Иве Лоле Рибара, и то од 06.00 до 16.00 часова, (са несметаним прилазом Основном суду), а у периоду од 16.00 до 23.00 часа за саобраћај ће бити затворена улица Маршала Тита од улице Густава Крклеца до улице Иве Лоле Рибара. Позивам све грађане, посебно младе, да уживају у безбедној вожњи бициклима или тротинетима и ролерима, у шетњи, јер је важно да и на овај начин пошаљемо поруку да желимо да растеретимо наше улице од моторних возила свих врста. Дајмо предност здравим моделима кретања“, поручила је Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.  

Извор: Општина Врбас