ВРБАС ДОБИЈА ПОЗОРИШТЕ И НОВИ ЦЕНТРАЛНИ ГРАДСКИ ТРГ

Покрајинска влада помоћи ће у првој фази са 100 милиона динара Општинској управи у Врбасу да испуни тридесетогодишњи сан Врбашана – да заврши градњу Дома културе. Уз савремену позоришну салу, Врбашани ће добити и нови центар града, јер је одобрен и новац за реконструкцију централног градског Трга Николе Пашића, саопштено је из Општинске управе Врбас.

Одлука Покрајинске владе донета је 08. фебруара, а пројекат ће бити финансиран преко Управе за капитална улагања АП Војводине. Радови на завршетку Дома културе и уређењу градског трга почеће на пролеће, по окончању поступка јавне набавке и избора извођача радова.

„Изузетна подршка и сарадња коју имамо са Покрајинском владом још једном је потврђена. За грађане Врбаса је завршетак градње Дома културе један од најзначајнијих пројеката. Нажалост, морали смо да чекамо 30 година на то, јер је у време неких других власти Врбас био гурнут на маргину. Грађани Врбаса, Равног Села, Савиног Села, Змајева, Куцуре, Бачког Доброг Поља заслужују да у свом граду имају културне садржаје по мери савременог друштва и савременог човека, и да не морају да иду до Новог Сада, или чак Београда да погледају позоришну представу“, рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Управа за капитална улагања већ је, крајем јануара, обезбедила 160 милиона динара за изградњу Дома културе у Равном Селу, који је изгорео 2016. године. „Ово ће бити година културе за општину Врбас. Али, и година великих инвестиција. За инвестиције на територији целе општине ове године смо издвојили 1,5 милијарди динара“, рекао је Ројевић.

Извор: Општина Врбас