ВРБАС ДОМАЋИН V КУПА НАЦИЈА У БОКСУ ЗА ЈУНИОРЕ

Средином јуна Врбас ће по пети пут бити у знаку бокса, јер се од 06. до 13. јуна, одржава Куп нација у боксу за јуниоре. Овим поводом данас је одржан састанак Организационог одбора овог међународног такмичења, коме су поред чланова одбора присуствовали и челни људи локалне самоуправе, представници Центра за физичку културу „Драго Јововић“, Дома здравља, Црвеног крста, Полицијске станице Врбас, Канцеларије за младе и Културног центра, који су потврдили сарадњу и помоћ овом престижном турниру.

Секретарка Војвођанског боксерског савеза Дарија Хаџић саопштила је да је до сада учешће на турниру потврдило 12 држава и то: Словачка, Летонија, Грчка, Сједињене Америчке Државе, Киргистан, Словенија, Хрватска, Русија, Северна Македонија, Црна Гора,  Босна и Херцеговина и домаћин Србија. Пријаве трају до краја маја, а члан Организационог одбора Игор Шкундрић очекује да ће на овогодишњем турниру учешће узети 20 држава. Елиминационе борбе ће почети 08. јуна у Центру за физичку културу „Драго Јововић“’ и трајаће пет дана.

„Планирамо да поставимо ринг на централном градском тргу 12. јуна, када ће се одржати  финалне борбе“, истакао је Шкундрић и додао да ће се турнир одржати уз поштовање свих епидемиолошких мера, а да ли ће се дозволити и присуство публике, одлучиће Кризни штаб за борбу против COVID 19. Шкундрић се захвалио на пуној подршци Боксерском савезу Србије и општини Врбас, која је је уједно и носилац овог турнира.

Заменик председника општине Милан Глушац и члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић сложили су се, да се подршком међународном турниру не промовише само спорт, него и цела општина Врбас, а „кроз спорт успевамо да успоставимо и више облике сарадње“, истакао је Глушац.

Извор: Општина Врбас