ВРБАС – КРЧЕЊЕ ТЕРЕНА У НАСЕЉУ ЛИБРА

Механизоване екипе Пословне јединице  “Чистоћа“ започеле су  1. фазу радова на крчењу терена у врбаском насељу Либра,  у деловима улица Бранка Радичевића и 8. марта од шибља, дрвећа и другог растиња, као и дренажу терена и чишћење банкина. Радови се изводе како би се спречило накупљање атмосферских вода. Акција се реализује на иницијативу грађана и молбу  Савета 1. Месне заједнице.

„ЈКП „Комуналац“ је решио да помогне становницима Либре, јер имају проблема са атмосферским водама које се гомилају на цести и представљају проблем  пешацима и возачима  који туда пролазе. Слабо одржавани канали уз чињеницу да се ради о једној од најнижих тачака у Врбасу, узрок су сталном нагомилавању воде. Простор на ком се ове улице спајају постаје непроходан и код мање обимних падавина, због чега се „Комуналац“ одлучио да уреди овај терен и направи канал са природним падом до оближњег канала за одводњавање. Желимо да изађемо у сусрет иницијативи грађана који живе у овом делу Либре и позиву Савета I Месне заједнице, посебно када знамо да овде није било већих улагања последњих година. Са Месном заједницом сачињени су приоритети радова за овај део Врбаса и помоћи ћемо у складу са могућностима“, рекао је Игор Шкундрић, извршни директор ЈКП „Комуналац“ Врбас.

Данијела Илић, чланица Општинског већа, истакла је да је ЈКП „Комуналац“ Врбас на  захтев становника Либре одмах одговорено, те да наредни месеци доносе још акција у ово насеље. Између осталог, комуналци  ће уклонити мање дивље депоније грађевинског и другог отпада у том делу града.

„У разговорима са грађанима увидели смо да овде нема ниједног игралишта и простора за окупљање на отвореном, због чега се са првим лепим данима идуће године планира обнова терена на Бикари. У сарадњи са „Комуналцем“ изградиће се нови летњиковац као и терен за игру и окупљање, чиме ће се створити услови за квалитетнији друштвени живот грађана“, рекла је  Данијела Илић.  

Према  Шкундрићевим речима, ЈКП „Комуналац“ Врбас, кад год је у могућности, излази у сусрет захтевима грађана, појединаца, удружења и установама и пружа помоћ из свог домена рада. „Ми смо друштвено одговорно предузеће. Наша одговорност не огледа се само у томе да испоручујемо воду и обављамо остале делатности за које смо регистровани, већ настојимо да помогнемо грађанима наше општине, када они то својим средствима не могу да ураде, а ми смо у могућности,“ нагласио је.