ВРБАС: ПРИПРЕМА СЕ ЈОШ 5.000 ПАКЕТА ПОМОЋИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Волонтери Штаба за ванредне ситуације општине Врбас наставили су данас са припремањем пакета помоћи за пензионере са најнижим примањима и материјално угрожене породице. У Центру за физичку културу „Драго Јововић“ пакују се прехрамбени производи који су обезбеђени уз подршку Покрајинске владе и донатора из привредног сектора.

„Започели смо са припремом нових 5.000 прехрамбених пакета за помоћ најугроженијим пензионерима и социјално угроженим породицама, чија дистрибуција креће наредних дана. На овај начин желимо да ублажимо последице које је изазвала епидемија COVID-19, а главну подршку у остваривању овог циља пружила нам је Покрајинска влада која нам је обезбедила прехрамбене производе.

Ово је друга акција овог типа јер смо у току ванредног стања већ поделили око 6.000 пакета, обезбеђених кроз донаторство привредних субјеката из општине Врбас. Стигли смо до сваког пензионера са примањима мањим од 30.000 динара и до свих породица које су материјално угрожене и кроз њихове реакције знамо да им је помоћ била веома драгоцена, због чега је Покрајинска влада одлучила да још једном подржи оне којима је помоћ најпотребнија.

Хуманост су безусловно показали и сви волонтери који су недељама обилазили на хиљаде грађана и излазили у сусрет свим њиховим захтевима. На исти начин су деловали привредници, сви државни органи владе Војводине и Србије, а највишу захвалност дугујемо здравственим радницима који су чинили надљудске напоре да из опасне ситуације прођемо са најмање последица. Своју важну улогу одиграли су им сами грађани који су дисциплиновано послушали савете лекара и свих стручњака и зато заслужују наше поштовање. Локалној самоуправи била је обавеза да, у складу са могућностима и уз подршку виших органа, помогне свим угроженим појединцима, а покрајински и републички органи осмислили су системске мере које помажу привредницима, пољопривредницима и осталим актерима друштвеног живота, како би држава и друштво што пре наставили са радом и развојем у пуном капацитету“, рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. Он је позвао грађане да имају стрпљења до доласка волонтера и испоруке пакета, јер се неће догодити да помоћ изостане за оне којима је потребна.

Извор: Општина Врбас