VRBAS PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA: VELIKO INTERESOVANJE PUBLIKE ZA PREDSTAVU “HOĆU DA KAŽEM”

U bioskopu „Jugoslavija“ odigrana je predstava „Hoću da kažem“ čija realizacija je plod zajedničkog rada Udruženja „Ženski centar Horizont“ i 35 učenika osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine, navodi nasemesto.

Scenario za predstavu, koja se izvodi u okviru projekta “Nasilje nije kul”, napisala je predsednica “Ženskog centra Horizont” Mirjana Koprivica, dok režiju potpisuje mladi vrbaski glumac Marko Vasiljević, zvezda filma “Zaspanka za vojnike”.

Cilj ovog autorskog projekta je prevencija vršnjačkog nasilja, a učenici koji glume u predstavi su i sami imali iskustva sa nasilničkim ponašanjem vršnjaka u školi ili na ulici. Deca su pre rada na predstavi prošla kroz psihološke radionice, posle čega su u stvaranju projekta zajedno sa njima učestvovali psiholozi i socijalni radnici.

Predstava je na eksplicitan način prikazala problem vršnjačkog nasilja i poslala snažnu poruku deci, roditeljima i prosvetnim radnicima. Predsednica “Horizonta” Mirjana Koprivica rekla je da je u planu izvođenje predstave pred učenicima svih osnovnih i srednjih škola opštine Vrbas i izrazila nadu da će se i drugi gradovi i opštine zainteresovati za ovakav vid borbe protiv nasilja i organizovati izvođenje komada “Hoću da kažem”.

Izvor: nasemesto