ВРБАС У МЕЂУНАРОДНОМ ПРОЈЕКТУ „PLAY! MOBILE“

Идеја пројекта је подстицање културног учешћа у микро регионима Европе. У питању је интернационални пројекат који Асоцијација Kултуранова, Нови Сад, Di mini teatro, Француска, Pro Progressione, Мађарска и МАГМА, Румунија реализују у 4 државе (Француској, Мађарској, Румунији и Србији) и 12 градова који ће резултирати са 12 представа.

Један од 12 градова у којима се реализује овај интересантни, интерактивни пројекат у култури је Врбас. Од 5.8.-9.8.2019. године кроз више креативних радионица, млади са знањем енглеског језика ће креирати представу. Представа ће имати премијеру 9.8.2019. године.

Организатори и реализатори пројекта поручују: “Ми јачамо капацитете локалних партнера (градова учесника) у имплементацији међународног пројекта дајући им идеје о томе како допрети изван зидова институција, доћи до нове публике и бити део шире мреже културних институција широм света. Представа је део платформе за интеракцију између уметника-артефакта и јавности. Нуди могућност учесницима да уче о себи и граду у коме живе на нови креативни начин, нудећи им могућност притом да упознају и преосталих 11 градова односно три земље у које су такође у пројекту.“

Канцеларија за младе Врбаса, која се у сусрет Дану младих укључила у овај пројекат, позива удружења младих, организације цивилног друштва, грађане са знањем енглеског језика заинтересованим за учешће у оваквој врсти пројекта да се за учешће пријаве у просторијама Канцеларије за младе (Маршала Тита 81, Врбас) сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Извор: Општина Врбас