ВРБАСОМ ПРОСТРУЈАО МИРИС МИМОЗА И ХЕРЦЕГ НОВОГ

Празник мимозе, који је већ пола века један од заштитних знакова Херцег Новог и црногорског приморја, најављен је данас и у Врбасу, дан након најаве у аустријској престоници Бечу. Централном градском улицом Маршала Тита продефиловале су мажоретке, оркестри и бројне „машкаре“, поздрављени од грађана. Дани мимозе ове године одржавају се од 02. фебруара, по 50. пут.

Паради је претходио званични пријем у згради Скупштине општине Врбас. Заједно са сарадницима, председник општине Врбас Милан Глушац угостио је делегацију из братског града Херцег Новог, председника општине Стевана Катића, потпредседника Милоша Коњевића, Стефана Вукићевића, одборника у СО, као и представнике Туристичке организације Херцег Новог.

„Задовољство ми је што смо домаћини представницима братског града Херцег Новог. Овим данас учвршћујемо нашу добру сарадњу која траје четврт века. Свака узајамна посета је корак више у развијању наших добрих односа и остваривања нових видова сарадње. Врбас ће ове године на Данима мимозе представити своје потенцијале гостима Херцег Новог и надам се да ће и то представљање довести до успостављања нових контаката и нових пријатељстава“, рекао је Глушац.

Председник општине Херцег Нови Стеван Катић позвао је Врбашане да дођу на јубиларну манифестацију и виде како овај приморски град слави дане у којим цвета мимоза – симбол жене, слободе, осећајности. „Мимозе су симбол Херцег Новог и наш караван је први пут у Врбасу, а надам се да ћемо наредних година долазити редовно. Циљ нам је да овим дефилеом Врбашанима дочарамо дух Јадрана. Ове године манифестација, 50. по реду, траје 50 дана, тако да ће сви посетиоци имати прилику да уживају у разним програмима“, рекао је Катић.

Извор: Општина Врбас