ВРБАСОМ ТРЧАЛО 200 АТЛЕТИЧАРА И ЉУБИТЕЉА ТРЧАЊА

Врбас и Врбашки атлетски клуб били су у недељу домаћини атлетске манифестације под називом „Врбашка трка“, које је ове јесени одржана по други пут у нашем граду. У уличним тркама за рекреативце и професионалне атлетичаре, на пет и десет километара, као и у тркама за припаднике Војске Србије и Полиције Србије дугим један километар, те у бројним тркама за ђаке свих узраста и чланове удружења грађана, учествовало је више стотина заљубљеника у атлетику, чиме је „Врбашка трка“ добила на значају и уврстила се у листу најмасовнијих спортских догађаја у граду и околини.

„Врбас жели да ова трка из године у годину буде све боља и организованија, са што више учесника. Гледаћемо да у наредном периоду променимо термин, јер желимо бити репрезентативни и привлачни за атлетичаре и љубитеље трчања из целог региона. Као што то чинимо и када су у питању све друге спортске манифестације, Општина Врбас подржала је одржавање атлетских трка у граду, и већ сада, ни месец дана након турнира у боксу са више стотина учесника, поново имамо спортску манифестацију која је окупила око 200 спортиста из целе земље“, рекао је Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. 

Саманта Тот, председница Врбашког атлетског клуба и организаторка трка, оценила је да се ради о празнику атлетике у Врбасу чији су део биле све генерације, што тркама даје посебну лепоту и вредност.   

РЕЗУЛТАТИ:

трка на 10 км, мушкарци

 1. Милош Ђурђевић
 2. Милош Крстић
 3. James Innes (GBR)

трка на 5 км, мушкарци

 1. Александар Стајић
 2. Бојан Миљевић
 3. Ненад Праштало

трка за војску и полицију, мушкарци

 1. Душан Зорић
 2. Марко Јаћимовић
 3. Миленко Лекић

трка на 10 км, жене

 1. Данијела Цветковић
 2. Александра Јанковић
 3. Каролина Кардош

трка на 5 км, жене

 1. Јелена Дуброја
 2. Данијела Бавић
 3. Уна Михајлов

трка за војску и полицију, жене

 1. Јелена Дуброја
 2. Марјана Бурсаћ

Извор: Општина Врбас