ВРЕДНА РОНИЛАЧКА ОПРЕМА НА ПОДУ КОМБИЈА

Цариници су на улазу граничног прелаза Ватин, запленили 17 делова ронилачке опреме вредности веће од 5.500 америчких долара.

Прекршај је откривен приликом контроле комбија панчевачких регистарских ознака за чијим се воланом налазио 49-годишњи српски држављанин.

На питање цариника да ли има нешто да пријави за контролу, путник се изјаснио да нема ништа.

Међутим, приликом прегледа комбија, царински службеници су на поду, између возачевог и сувозачевог седишта, приметили два црна ранца и једну торбу.

Када су их отворили, у њима су пронашли 17 инструмената, делова ронилачке опреме марке „Mares“.

Реч је о 12 ронилачких компјутера, важном инструменту који служи за прорачунавање стварне дубине и времена роњења, 4 манометра, чија је намена очитавање количине ваздуха у ронилачкој боци, као и о скуба дајвинг регулатору, једном од најважнијих елемената ронилачке опреме који омогућава удисање компримованог ваздуха из боце, те од његовог квалитета и исправности зависи лакоћа дисања, а уједно и сама сигурност сваког зарона.

Заплењена ронилачка опрема чија је вредност процењена је на износ већи од 5.500 америчких долара, привремено је смештена у царинарници Вршац до окончања прекршајног поступка.