ВРШАЧКА ДЕЦА ПОНОВО НАЈБОЉА НА РЕПУБЛИЧКОЈ *ПАЖЉИВКОВОЈ СМОТРИ*

Вршачки предшколци и основци су носиоци титуле победника републичког такмичења „Пажљивкова смотра“, који су се окитили дуплим златним одличјем на такмичењу одржаном у Крагујевцу.

Ове године у јакој конкуренцији вршњака из целе Србије, вршачка деца односе победу на републичком такмичењу у саобраћају „Пажљивкова смотра“, показавши најбоље знање у познавању саобраћаја.

У конкуренцији првака прво место освојила је наша екипа из ОШ „Олга Петров Радишић“, у саставу Дуња Тадић, Рубин Икељић, Урош Бисерчић и Леонтина Ранисављев. Друго место заузела је Чајетина, а треће Нови Сад. У конкуренцији предшколаца, вршачки малишани Дуња Петровић, Вукан Јованов, Душан Милошевић и Сара Поповић из вртића „Пчелица“, били су убедљиви и освојили прво место, док су друго и треће место заузели малишани из Нове Црње и Мионице.

Велику подршку пружили су им другари из другог разреда „Олгине“ школе, вицешампиони регионалне смотре. Победници такмичења освојили су вредне награде, предшколци бицикле, а прваци лап топ рачунаре, које је обебезбедила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, организатор овог великог пројекта.

„Честитке нашој дивној деци, васпитачицама и учитељицама и координаторима пројекта на овом сјајном успеху. Част је и задовољство припремати ове дивне малишане за такмичење и поделити са њима радост успеха на подијуму. Град Вршац и Савет за безбедност саобраћаја и даље ће пружати сву потребну подршку за реализацију пројекта и учешће малишана на овом значајном такмичењу“, изјавио је Мирослав Лепир, члан Градког већа за образовање.

Извор: Град Вршац