ВРТИЋ „СУЛАВЕР“ ПРИМЕР ОБЈЕКТА ЗА 21. ВЕК

Зграда вртића  „Сулавер“ у Сомбору потпуно је реконструисана и опремљена новим намештајем. Нове полице краси  мноштво нових играчака, а на игралишту у дворишту објекта постављени су нови реквизити.

Овај објекат Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору, обновљен је захваљујући донацији Националног савета мађарске националне мањине.

 „Вртић „Сулавер“ у Сомбору  је пример у каквом објекту деца треба да бораве и уче на матерњем  језику. Сматрамо да деца у овој реконструисаној згради имају све услове који приличе 21. веку“, рекао је мр Јене  Хајнал и додао да су слични центри за учење и боравак деце уређени и у Кикинди, Зрењанину, Јерменовцима и Скореновцу.

Нове играчке, дидактичка средства и нове справе на игралиштима, оплеменили су и  вртиће у Бездану, Телечки, Дорослову и Светозару Милетићу.

На донацији су се захвалили  чланови  Градског већа, Немања Сарач, за област културе и образовања и Силард Јанковић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, Атила Прибила, помоћник градоначелнице и директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић.

Извор : Град Сомбор