ВУЧЕВИЋ ПОСЕТИО СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Градоначелник Милош Вучевић је са сарадницима обишао Србе који живе у јужној српској покрајини и том приликом разговарао са председником Привременог органа општине Косовска Митровица Александром Спирићем.

Председник Привременог органа Александар Спирић је истакао да је ово тренутак јединства и солидарности и захвалио се градоначелнику Вучевићу на пруженој подршци, јер такви гестови, попут доласка новосадске делегације, симболично указују на то да Срби са Косова и даље имају на кога да се ослоне. Он је рекао да је циљ да се заједничким снагама очува идентитет и историја Срба.

На састанку је пренета подршка српском народу из пријатељског Новог Сада, а Александар Спирић се осврнуо и на одговорну политику коју воде председник Вучић и Влада Републике Србије, што значајно доприноси дизању морала народа који живи у јужној српској покрајини.

Спирић је упознао новосадску делегацију са ситуацијом која влада на северу Косова, док се градоначелник Вучевић најпре захвалио на братској и срдачној добродошлици и нагласио да је дошао у Косовску Митровицу како би пружио подршку за останак грађана на светим српским просторима. Он је истакао и да су сви сународници, без обзира у ком делу Србије живели, узнемирени притисцима Приштине, као и нецивилизацијским мерама којима се служи албанска заједница интензивно претходних месеци.

-Ја сам сигуран да ћемо мудрошћу, озбиљношћу и одговорношћу представника Срба са Косова и државног руководства Србије успети да одговоримо на многобројне изазове како бисмо сачували наше националне и државне интересе – рекао је Милош Вучевић и додао да има висока очекивања од састанка представника Срба са Косова са председником Вучићем у Београду и да се нада усаглашавању јединственог става који ће определити деловање српске заједнице у будућности.