ВУЧИЋ ЗАХВАЛИО ПУТИНУ НА ПОДРШЦИ РУСИЈЕ НЕЗАВИСНОСТИ СРБИЈЕ

„Увек смо могли да рачунамо на руску подршку и колико год је наша земља по броју становника и територијално мала, мислим да је Русија увек могла да рачуна да има савезника у Србији”, рекао је Вучић.- „Хвала Београду и српском братском народу на топлом пријему, рекао је Владимир Путин

Председник Србије Александар Вучић пожелео је добродошлицу руском председнику Владимиру Путину и изразио захвалност на његовом личном ангажману на развоју српско-руских односа.

„Када смо се упознали пре шест година, углавном смо разговарали како Србија да враћа дугове, а данас Србија нема проблема с тим, плаћа све на време и постала је поуздан партнер Руској федерацији”, рекао је Вучић у уводном обраћању, након којег су два председника наставили разговоре уз две делегације, у ужем саставу.

Патријарх за Путина спремио икону Светог Саве

Патријарх Иринеј уручиће вечерас руском председнику Владимиру Путину икону Светог Саве, у знак личне захвалности и захвалности СПЦ за подршку Русије у завршетку градње храма на Врачару.Икона, по узору на фреску која се налази у Краљевој цркви у Студеници и на којој је Свети Сава приказан у архијерејској одећи са јеванђељем у руци, рад је нашег најпознатијег иконописаца Јелене Хинић, рекао је за Танјуг Владика Стефан, старешина Храма Светог Саве.

Вучић се Путину захвалио и на подршци Русије независности Србије и очувању територијалног интегритета.

„Увек смо могли да рачунамо на руску подршку и колико год је наша земља по броју становника и територијално мала, мислим да је Русија увек могла да рачуна да има савезника у Србији”, рекао је Вучић.

Он је, говорећи о динамичнијем развоју билатерални односа истакао:

„Хоћу лично да вам се захвалим што сте много енергије, труда, рада и енергије, али и поштовања и љубави уложили у развијање руско-српских односа. Нама трговинска размена напредује у озбиљним процентима. Увоз из Русији је већи за 30 одсто, а извоз из Србије је порастао за 4,1 процената”, указао је он.

Вучић је казао да у свим сферама друштвеног живота наши односи напредују. Навео је да су неки споразуми већ потписани, а неке ћемо тек потписати, подвукавши да је веома значајна сарадња у дигиталним и информацијом технологијама.

Извор: Политика