ВУКОВЦИ НА ЗАСЛУЖЕНОМ ОДМОРУ ЗУ СУТОМОРУ

Србобранско одмаралиште „Плава обала“ у Сутомору, дочекало је у среду, првог дана лета, једну од својих најдражих група гостију – најбоље ученике из општине Србобран, носиоце дипломе „Вук Караџић“. Тако је настављена традиција награђивања најбољих и афирмација учења, вредноће и посвећености.

Вуковце, њих укупно 24, дочекали су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Мирослав Рељић, директор Одмаралишта.

„На заслужен одмор после школске године у којој су остварили најбоље резултате, првог дана лета стигли су наши Вуковци, млади људи који кроз учење и стицање нових знања и вештина свакодневно доказују колико вреде. Општина Србобран то препознаје као праву вредност и са задовољством их награђује бесплатним боравком у Сутомору. Заједно са њима стигло је 29 њихових другара, такође добрих и паметних младих особа, тако да је јутрос у наше одмаралиште стигло педесет и троје основаца и средњошколаца из наше општине, о којима брине особље одмаралишта и груповође које је ангажовала локална самоуправа. Ова лепа традиција једна је од бројних врста подршке које обезбеђујемо за ученике основних и средње школе, а план нам је ширити их и допрети до што већег броја ђака“, рекао је овим поводом Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, уз речи добродошлице за све госте „Плаве обале“.

Према његовим речима, Одмаралиште у Сутомору ове године имало је у једном тренутку и образовни карактер. Наиме, у претходној смени неколико дана у одмаралишту боравило је и 11 ученика, заједно са својом професорком, који су извели обавезну стручну праксу на овом месту.

Извор: Општина Србобран