„ВУЛКАНИЗЕРСКА ДРАМА“

Корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите и чланови хуманитарног театра „Гусани у Магли“ премијерно су, у сали Дечјег позоришта „Лане“, извели инклузивну представу под називом „Вулканизерска драма“. Ради се о почетку акције прикупљања прилога, који ће бити употребљен за куповину сублимационог штампача за шоље и мајице. Догађају су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, Мелита Гомбар.

“Град Кикинда увек ће подржати сваку врсту оваквог и сличног начина сарадње. Надамо се да је ова иницијатива корисника Центра и чланова Театра само почетак сарадње са осталим установама и организацијама. Такође се надамо да ће се оваква сарадња наставити и у будућности“, истакла је Мелита Гомбар.

Инклузивне представе веома су значајне јер у њима сваки појединац, без обзира на своје способности и могућности, има прилику да учествује:

“Док смо припремали представу, дошли смо на идеју да покушамо да проширимо наше глумачко искуство и да на тај начин наредни пут представа буде другачија и да буде за шири аудиторијум“, додала је Николета Павлов, В.Д. директора Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда.

У представи су учествовале четири чланице старије групе драмске секције „Гусани у магли“ Ања Јесић, Кристина Сић, Марија Бутер и Сара Кондић и дванаест корисника Центра. Такође је у пројекат укључена и ликовна секција театра која је била задужена за сценографију и реквизите:

“Представа говори о томе колико смо сви ми људи исти и да треба да прихватимо једни друге, баш такви какви јесмо. Потребно је да увек помажемо једни другима и будемо пријатељи“, рекла је Марија Бутер, чланица „Гусана у магли“.

“Ово за мене није био први пут да глумим и често учествујем у глумачким и рецитаторским активностима“, додала је Светлана Калинов, корисница Центра за пружање услуга социјалне заштите.

Извор: Град Кикинда