„WATER FEST“ ОД 4. ЈУЛА У НОВОМ САДУ

Четврти фестивал посвећен очувању водних ресурса „Water fest 2018“ биће одржан од 4. до 7. јула 2018. године у простору Трибине младих и Летњег биоскопа Културног центра Новог Сада.

Овогодишњи програм почеће трибином под називом „Какву воду пијемо?“ у организацији „Инжењера заштите животне средине“. Трибина ће се одржати у среду 4. јула, са почетком у 19 часова, у простору Трибине младих Културног центра Новог Сада.

Трибина има за циљ да да јасан и недвосмислен одговор на питања „Какву воду пијемо у Новом Саду и Војводини?“ и „Како квалитет воде за пиће утиче на наше здравље?“ као и да укаже на значај очувања водних ресурса и утицај који људи својим свакодневним активностима врше на њих.

На трибини ће говорити: проф. др Сања Бијеловић, начелница Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље Војводине, др Срђан Рончевић, професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду и Драгана Милошевић, руководитељка одељења микробиологије и биологије Лабараторије ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад.

Трибину ће модерирати Мсц Игор Јездимировић, председник удружења „Инжењери заштите животне средине“.

Улаз је слободан.

За други, трећи и четврти дан фестивала припремљен је богат музички програм који ће се реализовати у простору Летњег биоскопа Културног центра Новог Сада.

У четвртак 5. јула наступиће састави Гротеска, Мамурлук и овогодишњи победници Гитаријаде Војводине 2018. године. Програм почиње у 21 час. Новосадску публику у петак 6. јула очекују Мадреси, Тхе Бите, Прљави инспектор Блажа и кљунови и Збого Брус Ли, а први концерт најављен је за 20 часова.

Последњег дана фестивала, у суботу 7. јула, на позорници Летњег биоскопа наступиће Банда дрвена, Чупавци, Неке фаце, Јосип А Лисац и Drum and Zez. Програм почиње у 20 часова.

Улаз на концерте је слободан.