XIV „ФЕСТИВАЛ НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА РЕГИОНА“

У организације Средње економске школе Сомбор данас је одржан XIV „Фестивал националних кухиња региона“, на ком су се учешће узеле средње стручне школе из Суботице, Куле, Апатина, Новог Сада, Сомбора, гости из Баје и Кишкунхалаша из Мађарске, Дом ученика Сомбор, Геронтолошки центар Сомбор, угоститељски објекти Града Сомбора, као и произвођачи вина и природних сокова.

Манифестацију је званично отворила чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков истакавши да је од пројекта потекла веома значајна манифестација где ученици, раме уз раме са угоститељским објектима, могу да прикажу знање и вештине које су стекли током школовања.

„Фестивал националних кухиња региона“ представио је посетиоцима националне кухиње региона, традиционална јела и стара јела која су прилагођена савременим трендовима у угоститељству, а ученици су имали јединствену прилику да стекну нова искуства и да се усаврше у области угоститељства.

Манифестација је настала као резултат пројекта „Примена HACCP стандарда у настави“ који је реализован у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

Извор: Град Сомбор