Y-KRAK IZBIO PRED GRANIČNI PRELAZ KELEBIJA

Popodne oko 15.30, valjci su spojili, u dužini od 1km, dve prethodno asfaltirane deonice, navodi subotica.info. Praktično, nadvožnjak nad željezničkom prugom Subotica-Sombor do prelaza nad putem Subotica – Ljutovo, do dela puta koji je bio takođe ranije urađen. Tako da sada imamo celinu od 8.5 km asfaltiranog Y-kraka od kružnog toka na Somborskom putu.

Trasa Y-kraka je sada u potpunosti probijena i u toku su zemljani radovi na kružnom toku pred graničnim prelazom, a danas je spojeno u jednu celinu 8.5 km asfalta od kružnog toga na Somborskom putu.

Popodne oko 15.30, valjci su spojili asfaltni seo puta, ranije urađen do nadvožnjaka nad željezničkom prugom Subotica- Sombor, sa novim asfaltom do iza prelaza nad putem Subotica – Ljutovo.

Deo Y-kraka na Kelebiji je još u nasipanju profila puta, a sam spoj sa postojećim graničnim prelazom, kružni tok, je u fazi ravnanja pripremanja posteljice puta.

Radovi su se zadnjih mesec dana zaustavljali nedeljom, a od prošlog vikenda za udarnike na trasi nema odmora, radi se i nedeljom!

Trka se vodi sa vremenom, uslovi za rad su idelani još narednih nekoliko dana, do zahlađenja. Ali, po tempu rada, čini se, ni to neće sprečiti radnike Voj-puta da završe deonicu kako su to političari zamislili – obećali.

Izvor: subotica.info