ЗА ДРУГИ КРУГ ОНЛАЈН ЛИЦИТАЦИЈА ПРЕОСТАЛО 3.138 ХЕКТАРА

Љубан Средић, члан ГВ за пољопривреду и месне заједнице, потврдио је да ће се и други круг јавног надметања за давање у закуп државног пољопривредног земљишта обавити електронским путем. Заинтересованим правним и физичким лицима биће понуђено у закуп 3.138 хектара у девет катастарских општина, с обзиром да је у рускоселском атару државно пољопривредно земљиште већ издато. Средић је навео да ће се комплетна процедура у вези са издавањем одвијати преко апликације која се налази на сајту Управе за пољопривредно земљиште. Неопходна документација достављаће се скенирана или фотографисана. Као и у првом кругу, неопходно је и да се уплати тачно одређен депозит и то за свако надметање. Почетна цена биће 20 одсто нижа у односу на оне из првог круга:

– Цена њива прве класе, воћњаке и винограде износиће 23.700 динара, а осме 7.300. За ливаде прве класе закупац ће плаћати 5.700 динара. Цена сваке лошије класе је десет одсто нижа. Рок за пријаву је 7. мај, до 14 сати. Отварање понуда и ранг листа најповољнијих понуђача биће објављена 21. маја – најавио је Средић и додао да чланови надлежне Комисије за издавање државног земљишта неће разматрати пријаве које стигну након назначеног рока:

-Највише земљишта, пашњака и ливада, преостало је у катастарским општинама Иђош, Сајан, Мокрин и Кикинда. Рачунајући претходне лицитације, али и парцеле издате сточарима, у закуп је издато 8.770 хектара државног земљишта. По том основу, у градски буџет ће се на годишњем нивоу слити око 65,5 милиона динара- рекао је Средић.

Извор: Град Кикинда